dragostea inseamna atractia de la inceput si chimia de dupa

Imagine

Cautam, de fiecare data cand intram intr-o relatie, sa descoperim la celalalt cat mai multe lucruri care ne-ar putea lega unul de altul. Ne incanta fiecare noua descoperire despre aroma de inghetata favorita sau despre felul in care niciunul dintre noi nu suporta nedreptatea. Cat despre amintirile si impresiile comune din diferite momente ale vietii…pe acestea le pretuim mai mult decat pe bijuteriile ramase de la bunica.

Uitam numarul cuvintelor frumoase pe care ni le spunem, numarul mesajelor de dragoste si pe cel al sarutarilor pasionale. Toate astea reprezinta o investitie pe care suntem dispusi, de cele mai multe ori, sa asteptam sa ii creasca din ce in ce mai mult valoarea.

Dragostea inseamna atractia de la inceput si chimia de dupa. Pentru ca doi oameni sa ramana impreuna dupa ce pasiunea de la inceput a scazut in intensitate conteaza ca cei doi sa aiba pasiuni comune, aceiasi educatie, aceleasi valori si principii comune, sa isi doreasca aceleasi lucruri la momentul actual, sa ii lege ceva mai mult decat acel sentiment frumos de iubire de la inceput, sa fie compatibili, sa se completeze reciproc si sa se accepte unul pe celalalt cu bune si cu rele.

Fiecare inceput este extraordinar de frumos. Inceputul unei relatii inseamna momentul in care fiecare ofera tot ce are mai bun, va adorati cu totul si simti ca celalalt este perfect, il vezi perfect pentru tine si il vrei pentru totdeauna sa iti fie alaturi. Petreceti clipe de vis, te surprinde permanent si vrei sa il surprinzi mereu cu ce ai tu mai bun in tine. Va surprindeti cu gesturi frumoase, va sunati non stop, va trimiteti mesaje cu sutele, emailuri, esti cu totul conectat.

Vorbiti vrute si nevrute, povestiti cate-n luna si-n stele, va descoperiti pasiuni comune, va imaginati deja la Roma impreuna, visati la copii, la viitoarea casa impreuna, la concediul de la Vadu, apoi in Delta, explorati Transfagarasanul cu rucsacul in spate, va cazati la Balea Lac, visati, proiectati, sperati. Orice inceput este al naibii de frumos.

Pe parcurs descoperiti si diferentele, acele lucruri preferate de celalalt cu care nu esti tocmai in ton, unele le poti trece cu vederea, altele ti se par mai greu de acceptat. Ajungeti sa va descoperiti fara perdea, asa cum sunteti fiecare, cu calitati si cu defecte, cu bune si cu rele, cu minusuri si plusuri, si atunci este momentul in care pui la indoiala indragosteala de la inceput. Iti apar in minte scenariile, te gandesti daca poti sa accepti pentru toata viata lucrurile care in prima faza nu sunt compatibile cu felul tau de a fi, pe unele speri sa le poti schimba, pe altele crezi ca le va uita.

Apare involuntar impasul. Nu mai stii ce simti. Ce vrei. Daca mai vrei. Focul de la inceput nu mai dogoreste  atat de tare, acum palpaie usor si daca mai pui paie pe el, va arde pe veci, daca nu, se va stinge usor usor.

Mi-a spus cineva ca lucrurile nu evolueaza intotdeauna asa cum ne dorim, ca dragostea de la inceput poate lua intorsaturi nedorite cu timpul. Nu credeam atunci. Acum o cred.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: