Cand pierzi ceva de fapt castigi

60608182

Atunci cand crezi ca ai pierdut ceva… de fapt nu ai pierdut nimic. „Nu stiu sa pierd” inseamna de fapt – “nu stiu sa merg mai departe, nu vreau sa merg mai departe, mi-e teama de nou”.

Atunci cand pierdem ceva avem tendinta fireasca de a ne agata si mai tare de acel lucru crezand ca era de fapt ceva ce ne facea fericiti. In realitate ceea ce pierdem este ceea ce nu (mai) rezoneaza cu noi. Mi-a luat ani buni sa inteleg acest lucru si sa il accept.

Acceptam aceste piederi care se intampla in viata fiecaruia dintre noi atunci cand suntem pregatiti si suficient de dezvoltati. In general macinam prea multa energie pe nimicuri, punem raul inainte, vedem doar partile rele. Atunci cand pierdem ceva trebuie sa ramanem cu momentele frumoase si cu intamplarile care ne-au definit experienta de viata.

Daca privesti inauntrul tau iti vei da seama ca are sens. Este un ciclu continuu. Altfel am stagna in necunoscut. Ajungem oamenii de azi pe seama experientelor de ieri. Chiar daca la o prima vedere ti se pare ca esti la fel, se intampla sa ai chiar senzatia ca ai involuat. Este doar perceptia momentului. In realitate, suntem mai bogati si mai maturi cu fiecare experienta prin care trecem. Este uimitor sa descoperi acest lucru. Este uimitor sa descoperi cum esti cu adevarat atunci cand reusesti sa te privesti tu pe tine fara armuri.

Asta e adevarata calatorie a vietii. Atunci cand se termina ceva chiar nu pierzi nimic. Incearca sa privesti in profunzime. Doar atunci vei vedea cat ai castigat de fapt tu ca om.

Tu ce vezi in tine?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: